Bosna slavila u Areni i prekinula sjajan niz Čelika
Sarajlije su večeras odigrale sjajno i prekinuli su veliki niz Zeničana

Derbi 20.kola košarkaškog prvenstva BiH

Bosna slavila u Areni i prekinula sjajan niz Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni odigran derbi susret starih rivala u okviru 20,kola košarkaške lige BiH. Čelik je dočekao sarajevsku Bosnu, a u sjajnom meču na kraju je slavila ekipa Bosne rezultatom 80:89 i tako prekinula niz Zeničana od šest uzastopnih pobjeda. 

Zeničani su u ovaj meč ušli sa omjerom od 11 pobjeda i šest poraza, dok su gosti iz Sarajeva bili na omjeru od osam pobjeda i devet poraza. Domaći sastav u ovaj meč je ušao bez bolesnog Ermina Dedića, što se dobro osjetilo na igru domaće ekipe, posebno kada je organizacija igre u pitanju i odbrana, gdje je ovaj igrač veoma bitan.

Bosna je večeras veoma motivisano ušla u meč, a posebno Hadžifejzovć, Sokolović i Pašalić za koje domaći igrači nisu imali riješenja. Prvi dio okončan je vodstvom Bosne rezultatom 18:23. U drugoj četvrtini još bolja igra Bosne, šut ih je služio, dok su Zeničani bili veoma indisponirani. Prednost gostiju rasla je iz minute u minutu, a u 16.minuti na semaforu je bilo 27:41 za goste iz Sarajeva. Do kraja četvrtine izabranici Josipa Pandže pokušali su da smanje prednost, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 37:46 za Bosnu.

U trećoj četvrtini košarkaši Čelika igraju nešto bolje, a u 25.minuti na semaforu je bilo 50:54 za Bosnu. Nisu uspjeli domaći košarkaši da izjednače rezultat, te su promašili nekoliko otvorenih šuteva. To su iskoristili gosti, te je treća četvrtina završena rezultatom 59:66 za ekipu iz Sarajeva. U četvrtoj četvrtini Bosna drži kontrolu nad igrom, a Zeničani pokušavaju da se vrate u meč. U 34.minuti na semaforu je 64:74 a domaći trener zove minutu odmora. Domaći košarkaši nisu uspjeli da preokrenu rezultat, protiv večeras sjajne Bosne. Konačni rezultat na kraju je bio 80:89 (18:23, 19:23, 22:20, 21:23) za ekipu Bosne.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Bosne, Aleksandar Sokolović je postigao 21, Jure Besedić 19, Sead Hadžifejzović 16 i Miloš Grubor sa 15 poena. U redovima Čelika, Milivoje Božović je ubacio 26 poena i 13 skokova, dok je Haris Delalić ubacio 19 poena i 10 skokova.

Bosna je večerašnjom pobjedom sada na omjeru od devet pobjeda i devet poraza, dok je Čelik na omjeru od 11 pobjeda i sedam poraza.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi