Bosna u finišu slomila Budućnost
Izvrsna partija Dušana Đorđevića

NLB liga, 18. kolo

Bosna u finišu slomila Budućnost

Košarkaši Bosna ASA BH Telecoma, večeras su u veoma neizvjesnoj završnici 18. kola NLB lige, savladali podgoričku Budućnost i tako prekinuli seriju od tri uzastopna poraza. Popularni „Studenti“ trijumfovali su rezultatom 79:75, pokazavši karakter u posljednjoj dionici igre kada su u potpunosti slomili otpor gostiju, koji su tokom utakmice imali prednost i od 14 poena razlike.

Za našeg šampiona večeras je debitovao i Elvir Ovčina, koji je za 35 minuta igre ubacio 15 poena i dodao jedanaest skokova.

Nakon što je Goran Ikonić trojkom osigurao „studentima“ početno vodstvo, naš prvak je u prvom periodu igre samo u još jednom navratu imao prednost i to u četvrtoj minuti (7:5). Nakon toga Podgoričani su preuzeli stvari u svoje ruke i do kraja prvih deset minuta imali su rezultatsku prednost koja je u devetoj minuti iznosila i osam poena (14:22). Ipak, do kraja prve trećine koševima Ovčine i Burrella, Bosna je zaostatak smanjila na pet poena (17:22).

Bosna ASA BHT – Budućnost 79:75
17:22, 20:22, 19:15, 23:16

Dvorana „Mirza Delibašić“ – KSC Skenderija. Gledalaca: 1.500. Sudije: Dubravko Muhvić (Hrvatska), Damir Javor (Slovenija), Tonči Anzulović (Hrvatska).
BOSNA ASA BHT: Ivanović 1, Su. Šehović 6, Ikonić 22, Rakić, Vučurović 8, Đurasović 6, Zimić 1, Hajrić 1, Pašalić, Đorđević 15, Ovčina 15, Burrell 4. Trener: Vlada Vukoičić.
BUDUĆNOST: Se. Šehović, Micov 18, Popović 3, Bojović 7, Gordić 13, Otašević 3, Dragičević 2, Simonović 8, Maraš 14, Dašić, Čabarkapa 7, Ljujić. Trener: Dejan Radonjić.    

I u nastavku susreta kontrolu nad utakmicom imali su izabranici trenera Dejana Radonjića. U 14. minuti Miloš Bojović je „trojkom“ gostima osigurao prednost od 11 poena (33:22), a minutu kasnije Budućnost je vodila rezultatom 37:24. Kada je Vladimir Micov u 17. minuti odveo goste na „plus 14“ (42:28) činilo se da će Bosna upisati i 12. ovosezonski poraz. Međutim, koševima Burrella, Šehovića i Đurasovića, domaći se vraćaju u utakmicu i na poluvremije odlaze sa sedam poena zaostatka (37:44).

Neizvjestan finiš, u trećoj dionici najavio je Goran Ikonić koji je sa tri „trojke“ uspio utakmicu prevesti u egal, a u 24. minuti semafor je pokazivao izjednačen rezultat 50:50. Ipak, uoči posljednjih deset minuta gosti su imali tri poena prednosti (59:56).

Tri minute prije kraja utakmice Ikonić pogađa za vodstvo Bosne (69:68), a nakon Bojovićeve greške Đorđević polaganjem „studentima“ donosi tri poena prednosti (71:68). Do kraja meča košarkaši Budućnosti u dva navrata su uspjeli poravnati rezultat (72:72 i 74:74), a Ivan Maraš u posljednjim sekundama nije pogodio „trojku“ za izjednačenje što je označilo početak slavlja Bosninih igrača i navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.