Bosni Royal pripao derbi protiv Zrinjskog

Trijumf Studenata

Bosni Royal pripao derbi protiv Zrinjskog

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal savladali su večeras u Sarajevu u derbiju 9. kola Lige Zrinjski iz Mostara rezultatom 80:71.

Većim dijelom prve dionice viđena je izjednačena košarka sa obje strane. Međutim, u samom finišu ovog dijela igre Bosna Royal pravi jako dobrih šest poena prednosti (23:17) i to trojkom Draška Kneževića.

Imali su domaći košarkaši i plus osam na početku drugog perioda (25:18), ali se mostarski tim vrlo brzo vraća i na sredini igre ponovo dolaze do prednosti od tri poena (27:30).

Međutim, košarkaši Zrinjskog potom potpuno staju. Bosna Royal im je u nepune dvije minute pravi seriju od 9:0, briljirao je Draško Knežević i Studenti ponovo odlaze na plus šest, 36:30.

Ipak, do kraja prvog poluvremena vidjeli smo za nijansu bolju igru gostujućeg sastava koji je na odmor otišao sa minusom od jednog poena, 38:37.

Imali su košarkaši Bosne Royal konstantno vodstvo tokom trećeg perioda, ali nisu uspijevali da prelome meč u ovom dijelu igre. Zrinjski je konstantno bio jako blizu, a prednost od jednog poena se zadržala i nakon 30 minuta igre, 59:58.

Posljednjih deset minuta donose veoma neizvjesnu košarku. Igralo se koš za koš i nijedan tim nije uspijevao da se previše odvoji. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje se bolje snalaze domaći košarkaši i na kraju ipak dolaze do pobjede, ukupno šeste.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Maksim Šturanović sa 20 poena i osam skokova, John O'Brien 19, a Draško Knežević je dodao 17. Kod Zrinjskog Marko Ramljak je ubacio 19, a Sven Smajlagić 18 koševa.

O'Brien je u posljednjoj sekundi pogodio važnu trojku koja bi na kraju Bosni Royal mogla donijeti prednost domaćeg terena u odnosu na Zrinjski zbog pobjede sa većom razlikom u međusobnim duelima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi