Bosnić: Na ovakvim se utakmicama uči
Izbornik reprezentacije Vedran Bosnić bio je zadovoljan unatoč porazu u Botevgradu jer su naši košarkaši uspjeli odigrati egal meč s favoriziranim Bugarima.

"Zadovoljan borbenošću i energijom"

Bosnić: Na ovakvim se utakmicama uči

Košarkaška reprezentacija naše zemlje večeras je u Botevgradu poražena od domaće Bugarske u sklopu 3.kola drugog kruga kvalifikacija za SP. Na ovom je meču na klupi BiH debitirao Vedran Bosnić i ako se po jutru dan poznaje, neki ljepši dani za našu košarku bi mogli uskoro doći.

Odigrali su naši reprezentativci hrabru, čvrstu utakmicu i dugo vremena Bugare držali u egalu i činili nervoznim, a izbornik Bosnić u izjavi za SportSport.ba nije skrivao zadovoljstvo viđenim stvarima te volju da ove momke digne na još višu razinu.

"Kao sto ste vidjeli nismo imali dovoljno iskustva da vodstvo u trećoj četvrtini produžimo i da Bugare dovedemo u još veću nervozu, ali to se uči na ovakvim utakmicama i to je dobro iskustvo za naše mlade igrače. Zadovoljan sam reakcijom, energijom i borbenošću mojih igrača koji su u ovom momentu dali svoj maksimum. Ove utakmice će nam pomoći da vidimo pravu sliku naše košarke i da uz dobar planski rad napredujemo", izjavio je Vedran Bosnić nakon utakmice u Bugarskoj za SportSport.ba.

Naša reprezentacija u ponedjeljak u Zenici igra susret 4. kola protiv selekcije Finske koja je večeras poražena nakon produžetka na svom parketu od Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi