Novi Zmajevi na prvom izazovu
Previše kvaliteta u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nema, pa će se igra uglavnom zasnivati na jakoj timskoj igri kojom će se pokušati dobiti pravi rezultat

Debi Vedrana Bosnića na klupi BiH

Novi Zmajevi na prvom izazovu

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas gostuje selekciji Bugarske u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija nema šanse za plasman na Mundobasket, ali će pod vodstvom novog selektora Vedrana Bosnića pokušati da se što bolje pokažu, iako su u ovom meču autsajderi.

Iako roster reprezentacije BiH izgleda poprilično siromašno, Bosnić će imati šansu da provjeri košarkaše koje je pozvao i da odluči koji će mu košarkaši biti potrebni u budućnosti.

Očekivanja od nove selekcije BiH nisu velika. Većinom su u reprezentaciji mladi momci koji se itekako žele dokazati, ali najveći dobitak naše košarke moglo bi biti angažovanje Vedrana Bosnića na poziciji selektora.

Ono što možemo očekivati u nedostatku prave zvijezde u ekipi je timska igra. Bosnić će upravo na tome zasnivati igru naše selekcije, ali svakako da u stvaranju nove reprezentacije treba imati dosta strpljenja.

Danas se počinje graditi nova selekcija BiH. Selektor sigurno zna kakvi ga izazovi očekuju, a nova era bh. košarke počinje utakmicom protiv Bugarske.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Meč se igra od 18 sati, a ovih 12 igrača će se večeras naći u rosteru:

Adi Zahiragić, Sani Čampara, Darko Talić, Almir Hasandić, Edin Atić, Adin Vrabac, Ibrahim Durmo, Nedim Buza, Haris Delalić, Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Ismet Sejfić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi