Bh. košarkaši na EP ne idu s bijelom zastavom: "Ovako jaka grupa će nas još više motivisati"

Bosnić nakon žrijeba

Bh. košarkaši na EP ne idu s bijelom zastavom: "Ovako jaka grupa će nas još više motivisati"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala rivale u grupi na Evropskom prvenstvu koje se igra 2022. godine.

Žrijeb nije mazio našu košarkašku reprezentaciju, te izabranike Vedrana Bosnića sigurno očekuje težak posao na Evropskom prvenstvu, ali jasno je da će naš tim dati sve od sebe da ostavi dobar utisak.

Voljom žrijeba odlučeno je da će bh. košarkaši igrati u grupi B, a s nama u grupi nalaze se još Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija i Mađarska.

Iako su naši košarkaši imali sjajan nastup u kvalifikacijama na kraju smo ipak bili smješteni u šesti šešir što je znatno otežalo situaciji našoj selekciji na današnjem žrijebu grupa.

Jasno je da bh. reprezentaciju očekuje itekako težak posao u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, ali selektor našeg tima Vedran Bosnić poručio je da tamo ne idemo s bijelom zastavom.

"Svima je jasno da smo dobili veoma zahtjevnu grupu sa košarkaškim silama. Pet od četiri ekipa protiv kojih ćemo igrati imaju u svojim redovima NBA igrače, tu su uostalom i dva prvaka Evrope sa posljednja tri EP. Međutim, kao što sam i ranije rekao, ko god da nam je rival, mi se moramo fokusirati na sebe i pripremiti se najbolje što možemo", rekao je Bosnić i dodao.

Oglasi

"Ovi momci su u kvalifikacijama pokazali kakvo srce imaju, ne sumnjam da će tako biti i na Eurobasketu. Ovako jaka grupa će nas još više motivisati. Svi favoriti na papiru taj status će protiv nas morati opravdati i na terenu. Idemo jako".

Eurobasket se igra od 1. do 18. septembra 2022. godine u četiri države (Njemačka, Gruzija, Italija i Češka), a treba istaći da će završnica turnira biti odigrana u Berlinu.

Četiri najbolje ekipe iz svake grupe proći će u osminu finala Evropskog prvenstva, a trofej najbolje selekcije sa EP 2017. godine brani selekcija Slovenije.

Kompletan žrijeb izgleda ovako:

Grupa A (Tblisi): Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.
Grupa B (Koln): Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BiH.
Grupa C (Milano): Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.
Grupa D (Prag): Češka Republika, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Nizozemska.

Top Komentari

Ade1987
Sto volim ovog Bosnića idemo se pogurati sa svima pa ćemo vidjeti ko ce biti bolji nema predaje, na EU igraju najbolji pa nećemo valjda se nadati da u grupi dobijemo sve lahkte protivnike sto ideš na EU ako očekuješ nesto lahko samo borba momci a ostalo ce sve biti
0 1
Bayern Munchen
Koliko timova ide dalje ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi