Veliki preokret Monsa: Bosnić i Penava slave plasman u četvrtfinale FIBA Eurocupa

Savladali Prometey

Veliki preokret Monsa: Bosnić i Penava slave plasman u četvrtfinale FIBA Eurocupa

H. Zilić

Ekipa belgijskog Monsa koju sa klupe predvodi bh. selektor Vedran Bosnić ostvarila je plasman u četvrtinu finala FIBA Eurocupa.

Mons je bio bolji u osmini finala od ukrajinskog Prometeya sa 81:88.

U ovoj fazi se igra jedna utakmica pa je večerašnji trijumf bio dovoljan za veliko slavlje gostiju.

Prometey je vodio i sa 14 poena razlike, ali Mons je sjajnom igrom u posljednjem periodu preokrenuo meč. Posljednju četvrtinu su dobili sa 21:37.

Mons je do trijumfa predvodio Durham sa 27 poena i osam asistencija, Smith je dodao 16 poena. Naš Ajdin Penava je meč završio sa tri poena i osam skokova.

Kod Prometeya prvo ime bio je Evans sa 13 poena i pet skokova.

Top Komentari

DolinaHeroja
Vedrane...počašćeni smo ito "debelo", da te imamo kao selektora reprezentacije BiH. I navijači i igrač i svi redom....kapa dole LAVE naš Bosanski...HVALA TI !!!!
6 0
Sukedzo
Cestitke Bosnicu, Penavi i Monsu! Samo jedno pitanje za kosarkasu redakciju portala, zasto ste prestali pisati o Garzi? Decko je jucer postigao 36 poena, citava Amerika prica o njemu, a vi ni liniju da mu posvetite, jadni li ste.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi