Košarkaš KK Spars za SportSport.ba

Brown: Nema razlike u treninzima u SAD-u i Evropi

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa u okviru petog kola Lige 12 sutra igraju na gostujućem parketu protiv košarkaša Bošnjaka.

Sparsi su nakon četiri odigrana kola vodeća ekipa Lige 12 sa četiri pobjede. Pred početak ove sezone KK Spars pojačao je američki košarkaš Troran Brown. 

Brown je uoči današnjeg treninga za SportSport.ba kazao da mu je ovo prva profesionalna sezona, te da je sretan trenutnim igrama u Sparsima.

"Došao sam u vrlo dobru ekipu koja ima dobrog trenera i dobre igrače. Snaga naše ekipe je što imamo nekoliko iskusnih košarkaša koji pomažu mlađim igračima da što više napreduju. Imamo odličnog trenera koji se trudi da svaku utakmicu dajemo svoj maksimum", rekao je Brown.

Američki košarkaš protekle tri sezone igrao je za University of Montevallo sa kojima je dva puta nastupio na nacionalnom turniru. Također, Brown je dva puta proglašavan igračem godine ove ekipe.

Dodao je da nema velike razlike između načina treniranja u SAD-u i Evropi.

"Ne postoji velika razlika. Treniramo skoro svaki dan i trudimo se da što bolje uigramo naše akcije. Tako je i u SAD-u i nema velike razlike", izjavio je 26-godišnji košarkaš Sparsa.

Na kraju razgovora Brown je rekao da je zadovoljan životom u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Dobro se zabavljam u Sarajevu. Ovo je veliki grad sa mnogo više stanovnika nego što sam očekivao. Moji saigrači mi puno pomažu da se naviknem na život ovdje i hvala im na tome", zaključio je košarkaš Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.