Bošnjak pobijedio Slobodu

Prvenstvo BiH

Bošnjak pobijedio Slobodu

M. Šljivak

Bošnjak je u Hadžićima u 14. kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine ugostio tuzlansku Slobodu, a na kraju je domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 90:83.

Nakon uvodnih 10 minuta u kojima je igra bila veoma izjednačena (20:20), Bošnjak je bio taj koji je stvorio prvu ozbiljniju prednost. Kontrolisali su domaći rezultat tokom druge dionice i na odmor su otišli sa osam poena prednosti, 43:35.

Međutim, tuzlanski tim je odigrao odlično treći period. Dominirali su u ovom dijelu meča, došli su do preokreta i u posljednu četvrtinu su ušli sa vodstvom od tri razlike, 61:64.

Ipak, sve što su gosti dobro napravili u trećoj, pokvarili su u posljednjoj dionici. Bošnjak je igrao sjajno u samoj završnici meča, ponovo su preuzeli kontrolu nad rezultatom i na kraju su uspjeli da dođu do pobjede, druge u sezoni.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Miloš Marković i Amir Dovažija sa po 21 poenom, dok je kod Slobode Nedžad Muratović ubacio 20 poena.

Datum i vrijeme odigravanja 20.1.2018   18:00
Dvorana KSC Hadžići
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka Mujić (KK Bošnjak)
Domaćin Gost
90 83
Rezultat po četvrtinama
20:20                       23:15 18:29                       29:19
Lista strijelaca
Marković 21 Muratović 20
Dovadžija 21 Rikalo 16
Ahmetbašić 17 Hasandić 15
Mujić 16 Taylor 9
Damjanović 7 Ahmedović 6
Tunović 6 Jakupović 6
Dragolj 2 Čampara 6
Trener
A. Rešidović E. Kavgić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi