Boston Celticsi stigli do drugog trijumfa u finalu istoka
FOTO: EPA

Indiana nije imala odgovor u drugom meču

Boston Celticsi stigli do drugog trijumfa u finalu istoka

Haris Zilić

Sezona u NBA ligi ulazi u sami finiš, gledamo najuzbudljivije utakmice, a u toku su finalni mečevi play-offa u obje konferencije, uskoro ćemo saznati i finaliste velikog NBA finala.

Na istoku je odigran drugi meč finalne serije u kojoj je ekipa Boston Celticsa stigla do prednosti od 20 protiv Indiana Pacersa.

Za razliku od prve utakmice gdje je Indiana prokockala pobjedu, a Boston se izvukao u produžecima, sinoć nije bilo dileme u drugoj utakmici.

Boston je drugi meč odigrao furiozno i slavio sa ubljedljivih 126:110 za vodstvo u finalu istoka od 2:0, igra se na četiri pobjede.

U sinoćnjem duelu, Indiana je dobila samo prvu četvrtinu rezultatom 27:25, ostatak meča pripao je vrlo raspoloženim Celticsima.

Ključne su bile druga i treća četvrtina koju se Celticsi dobili rezultatom 32:24, odnosno 36:29.

Oglasi

Kod pobjedničkog tima briljirao je Brown sa 40 ubačenih poena, dodao je i pet skokova, dok je Tatum bio na učinku od 23 poena, šest skokova i pet asistencija. Holiday je imao double-double učinak od 15 poena i deset asistencija.

U redovima Indiana Siakam je bio prvo ime sa 28 poena i pet skokova, Nembhard je dodao 16 poena, a Toppin 11 poena.

Serija sada seli u Indianu, a dva meča u kojima su Pacersi domaćini igraju se 26. i 28. maja.

NBA play-off, finale istočne konferencije, druga utakmica:

Boston Celtics - Indiana Pacers 126:110 (25:27, 32:24, 36:29, 33:30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije