Nikoli Jokiću postavljeno škakljivo pitanje o Srbiji: "Ne znam, prijatelju, morat ću razmisliti"

Nuggetsi eliminisani

Nikoli Jokiću postavljeno škakljivo pitanje o Srbiji: "Ne znam, prijatelju, morat ću razmisliti"

Admin Čaušević

Denver Nuggetsi neće odbraniti pehar NBA prvaka nakon što su eliminisani u polufinalu Zapada od Minnesota Timberwolvesa zbog čega se automatski povuklo pitanje da li će Nikola Jokić zaigrati na Olimpijskim igrama.

Jokić i reprezentacija Srbije je priča u kojoj nevlada idila pošto je najbolji košarkaš svijeta propustio niz velikih takmičenja sa nacionalnim timom u posljednje vrijeme.

Upravo iz tog razloga se već mjesecima poteže pitanje da li će trostruki MVP predstavljati Orlove na Igrama u Parizu. Odluke još uvijek nema, a neće je ni biti u skorije vrijeme.

Zbog toga nije čudo zašto je Jokiću postavljeno "škakljivo" pitanje nakon što su Nuggetsi eliminisani iz play-offa. Odgovor sjajnog košarkaša je bio zagonetan.

"Ne znam, prijatelju, morat ću da razmislim", glasio je Jokićev odgovor na pitanje koje praktično zanima cijelu Srbiju vezono za njegov nastup na Olimpijskim igrama.

Mediji u Srbiji već duže vrijeme insistiraju na odgovoru hoće li Jokić ovog ljeta umjesto na druženje s prijateljima i konje utrka igrati košarku u dresu Orlova. Nedavno im je odbrusio i selektor Svetislav Pešić.

Oglasi

"Vas medije najviše zanima hoće li Jokić igrati. Dosadni sa tim. Naravno da je važno ko će da igra. Možeš planove da praviš, ali moraš da imaš argumente, a najvažniji argumenti su igrači sposobni da ulože svu mentalnu i fizičku snagu i da budu zdravi", poručio je iskusni stručnjak.

Posljednji nastup na velikom takmičenju sa Srbijom Jokić je imao na Eurobasketu 2022. godine kada su Orlovi eliminisani u prvoj rundi nokaut faze od Italije.

Inače, u sedmom meču protiv Timberwolvesa Nuggetsi su imali i po 15 poena prednosti, ali su na kraju uspjeli izgubiti te ostati bez titule.

"Nismo uspjeli da osvojimo back to back titulu, tako da ne mogu ništa reći. Svi su napredovali i svi žele da pobijede nas. Tako izgleda. Postizali su poene i uspjevali da uhvate mnogo ofanzivnih skokova u drugom poluvremenu", rekao je Jokić nakon meča.

Možda je ostao bez NBA prstena, ali Jokić sa invidualnog aspekta sezonu može smatrati uspješnom pošto je stigao do treće MVP nagrade u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi