Boston nije imao snage da ispiše historiju: Miami ih pregazio u njihovom domu!

Igrat će finale sa Denverom

Boston nije imao snage da ispiše historiju: Miami ih pregazio u njihovom domu!

E. Oštraković

Košarkaši Bostona bili su tako blizu historijskog preokreta i ulaska u finale play-offa NBA lige, ali na kraju nisu uspjeli. Miami ih je deklasirao i ušao u finale.

Gubio je Bostons a 3:0 u seriji i činilo se da će Miami rutinski izboriti prolaz u finale, ali onda je krenuo senzacionalan povratak.

Nijedna ekipa u historiji NBA lige nije preokrenula 3:0 u seriji, a Boston je uspio doći do 3:3 i izboriti majstoricu na svom terenu.

To je bilo sve što je Boston uspio jer je u odlučujućoj utakmici Miami ubacio u brzinu više i pregazio svoje protivnike sa 103:84.

Prva zvijezda Miamija, Jimmy Butler predvodio je svoju ekipu do pobjede i to sa 28 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Nije naravno Butler mogao sve sam, a najviše mu je pomogao sinoć fenomenalni Caleb Martin koji je ubacio 26 poena i dodao 10 skokova.

Oglasi

Kod Bostona su sinoć svi odigrali katastrofalnu utakmicu. Imali su igrači Bostona 50 promašaja iz igre, a čak 23 od tih 50 su djelo Tatuma i Browna.

Tatum je na ovom susretu uspio postići 14 poena, dok je Brown ubacio 19, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog za pobjedu.

Prvi finalni meč protiv Denvera Miami če igrati 1. juna i to u gostima. Denver će biti domaćin i 4. juna, a zatim se igraju dvije utakmice u Miamiju, 7. i 9. juna.

Ako bude bilo potrebe za to, sledeća utakmica u Denveru igrat će se 12. juna, te tri dana kasnije u Miamiju.

Eventualna majstorica na rasporedu bi bila 18. juna u Denveru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi