Na pomolu nezapamćeno čudo u NBA ligi, a do kraja je bila ostala jedna desetinka

Celticsi idu ka nemogućem

Na pomolu nezapamćeno čudo u NBA ligi, a do kraja je bila ostala jedna desetinka

A. Čaušević

Nikada niko u historiji play-offa NBA lige nije nadoknadio 0:3, ali za sve postoji prvi put, a tu šansu imat će Boston Celticsi poslije velike pobjede nad Miami Heatom u šestom meču finala Istočne konferencije. 

U šestom meču Celticsi su na Floridi slavili rezultatom 103:104, a ključni poen desetinku prije kraj postigao je Derrick Whiter nakon što se odlično snašao pod košem domaćina.

Ekipa iz Bostona je tokom cijelog meča imala rezultatsku prednost, a u jednom trenutku zaliha poena je bila i dvocifrena, međutim sve su umalo uprskali u posljednjim sekundama.

Butler je sa linije za slobodna bacanja postigao tri poena te Heatu donio prednost 103:102 i to nakon što su sudije pregledale snimak te ocijenile da je prekršaj Harforda bio pri šutu za tri poena.

Počeli su domaći da slave, ali posljednju riječ imali su gosti. Smart je šutirao trojku, ali nije pogodio, međutim na loptu je natrčao White i nekako pogodio.

Oglasi

White kao junak meča je susret zavšio sa 11 poena. Celticse je predvodio najbolji igrač ekipe Jason Tatuma sa 31 poenom i 12 skokova.

Ključni igrač Heata, Butler zabio je 24 poena, pri tome je dodao 11 skokova i osam asistencija, ali je imao i poprilično očajan šut iz igre 5/21.

Interesantno da su domaći imali bolji šut za tri poena (14/30), ali su na kraju svejedno izgubili što se desilo po prvi put u ovoj više nego zanimljivoj seriji.

Boston je posao četvrta ekipa koja je uspjela da izjednači seriju nakon 0:3 te ima priliku da postane prvi tim koji je imao tri meča poraza zaostatka te prođe dalje.

Ključni meč serije, popularna majstorica, igrat će u noći sa ponedjeljka na utorak. Domaćin će biti ekipa Celticsi.

Ovakav ishod svakako odlično ide u prilog Denver Nuggetsima koji su već ranije izborili veliko finale na Zapadu te će imati desetak dana da se osvježe i potpuno napune baterije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi