Sprema li se najveći preokret u historiji NBA lige?

Boston se vratio

Sprema li se najveći preokret u historiji NBA lige?

E. Škorić

Miami Heat je imao 3:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige, ali Boston Celticsi su se vratili.

Boston je na domaćem parketu slavio sa 110:97 i tako smanjio na 3:2, pa je sada igračima Heata "voda do grla". Imali su veliku prednost, no stvari se u potpunosti okreću.

U dugoj historiji NBA play-off utakmica 150 puta se dogodilo da jedna ekpa ima 0:3 u seriji i nijednom do sada nije viđen preokret, ali Boston će pokušati da ispiše historiju.

Derrick White je predvodio Celticse sa 24 poena, Marcus Smart je ubacio 23, a Jaylen Brown 21 poen, koliko je ubacio i Jayson Tatum.

U sastavu Miamija Duncan Robinson je meč završio sa 18 poena, Bam Adebayo je ubacio 16, Haywood Highsmith 15, Jimmy Butler i Kevin Love po 14 poena.

Naredni meč ovih timova je 28. maja i Miami će biti domaćin. Ima priliku da završi posao, no Celticsi su sada "jači nego ikada". Eventualna majstorica igraće se u Bostonu.

Pobjednik ove serije ide u veliko finale gdje se već nalazi Denver, koji je na krilima Nikole Jokića uništio Los Angeles Lakerse.

Nuggetsi će imati jako puno vremena za odmor dok traje serija na Istoku u kojoj je sada već teško predvidjeti pobjednika, iako se do prije nekoliko dana činilo da će to biti Miami.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti