Boston smanjio na 3:2 protiv Miamija i ostao u igri za veliko finale

Celticsi odigrali odličan meč

Boston smanjio na 3:2 protiv Miamija i ostao u igri za veliko finale

E. Čaušević

Košarkaši Boston Celticsa sinoć su savladali Miami Heat sa 121:108 i tako smanjili na 3:2 u finalnoj seriji Istočne konferencije.

Miami je sinoć imao prvu meč loptu da se plasira u veliko finale, ali Boston se nije predao tako lako i uspio je još uvijek da ostane u igri. Celticsi su odigrali jako dobar meč i na kraju zasluženo slavili.

No, košarkaši Heata bolje su otvorili meč i nako prve dionice vodili su sa 26:18. Boston je zaigrao nešto bolje u nastavku, a na pauzu se otišlo kod rezultata 58:51 za Miami.

Međutim, u trećoj dionici Boston je došao do preokreta i prelomio meč u svoju korist. Celticsi su igrali fantastično što najbolje pokazuje činjenica da su treću dionicu dobili sa 41:25.

U posljednjoj četvrtini Miami je pokušao da se vrati u meč, ali jednostavno nisu uspjeli. Na kraju je Boston slavio sa 121:108 i tako smanjio na 3:2 i još uvijek ostao u igri da se plasira u veliko NBA finale.

Boston je do pobjede vodio sjajni Jayson Tatum sa 31 poenom, deset skokova i šest asistencija. Istakao se i Jaylen Brown sa 28 poena i osam skokova. Goran Dragić bio je najefikasniji kod Miamija sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije