Miami Heat na pobjedu od finala NBA lige
Foto - EPA

Vode sa 3-1 protiv Celticsa

Miami Heat na pobjedu od finala NBA lige

M. Šljivak

Košarkaši Miami Heata pobijedili su Boston Celticse 112:109 i poveli su sa 3-1 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Heat je bio taj koji je gotovo cijelim tokom meča imao rezultatsku prednost. Boston je bio konstantno blizu, ali nikako nije uspio da napravi neku seriju kojom bi preuzeo vodstvo i odvojio se na neku značajnu prednost.

Doduše, poveli su Celticsi početkom posljednje dionice, ali ubrzo je Heat ipak ponovo uspostavio kontrolu nad utakmicom i na kraju je ipak uspio da dođe do treće pobjede u seriji i vodstva od 3-1.

Tim iz Miamija samo je na pobjedu udaljen od plasmana u finale NBA lige, a peti meč serije igra se u noći sa petka na subotu.

Fantastičan je u redovima Heata bio Tyler Herro koji je meč završio sa 37 poena (14/21fg), a imao je veliku pomoć u Butleru (24p, 9sk), Dragiću (22p) i Bamu Adebayju (20p, 12sk).

Sa druge strane kod Celticsa Jayson Tatum je ubacio 28 koševa i uhvatio je devet lopti, dok je Jaylen Brown imao 21 poen i devet skokova. Kemba Walker je ubacio 20.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi