Boston u neizvjesnoj završnici porazio Philadelphiju i plasirao se u finale Istoka

NBA liga

Boston u neizvjesnoj završnici porazio Philadelphiju i plasirao se u finale Istoka

Košarkaši Boston Celticsa porazili su rano jutros po našem vremenu Philadelphija 76erse sa 114:112 i na taj način se plasirali u finale Istočne konferencije gdje ih očekuje duel protiv Kinga i Cleveland Cavaliersa. 

Bila je ovo sjajna utakmica sa mnogo preokreta i dobrih poteza, a na kraju je pobjedu odnio Boston koji je slavio u polufinalnoj seriji Istoka sa ukupnih 4:1.

Prva dionica većinom je bila izjednačena, pa se na odmor otišlo sa samo pola koša prednosti za domaće. U drugom periodu Philadelphia je većinom imala prednost, ali domaći su ipak okrenuli stvari pred poluvrijeme i na odmor su otišli sa devet poena prednosti.

U nekim trenucima drugog dijela meča prednost Bostona je išla na 10 i više razlike, ali gosti su se stalno vraćali i potpuni preokret su napravili početkom posljednje četvrtine. Susret je kasnije ušao u neizvjesnu završnicu u kojoj su gosti imali četiri poena prednosti, ali Boston je ipak na kraju slavio sa 114:112.

Sjajan u gostujućoj ekipi bio je Hrvat Dario Šarić koji je susret završio sa 27 poena i 10 skokova, ali to ipak nije pomoglo njegovom timu da ostvari pobjedu. Pratio ga je Kamerunac Embiid sa također 27 poena i 12 skokova, a kod Bostona najbolji je bio Tatum sa dva poena manje od pomenutog dvojca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi