Naklonite se Kingu: Cavsi i Celticsi poveli 3:0!
LeBron James je još jednom predvodio svoju ekipu do pobjede u polufinalnoj seriji Istočne konferencije.

LeBron ponovo briljirao

Naklonite se Kingu: Cavsi i Celticsi poveli 3:0!

Čast svima, ali jedan je King. LeBron James je još jednom predvodio svoje Cleveland Cavalierse do pobjede protiv Toronto Raptorsa u trećem meču polufinalne serije Istočne konferencije. Cavsi su slavili sa 105:103, a James je pogodio šut za pobjedu.

Sjajno je Cleveland igrao prve tri dionice. Domaći su već sredinom prve četvrtine imali 14 poena prednosti, ali gosti se brzo vraćaju na samo minus tri. U drugoj četvrtini Raptorsi dolaze i do minus jedan, ali ipak domaći ponovo ubacuju u brzinu više i odlaze na plus 15.

Imali su Cavsi veliku prednost tokom čitave trećem dionice, a ona je išla do maksimalnih plus 17. Ipak, Raptorsi se nisu predavali i do izjednačenja dolaze osam sekundi prije kraja susreta. Tu na scenu stupa King James koji uz zvuk sirene sa jedne noge pogađa od tablu za pobjedu svog tima.

King je susret na kraju zavšio sa 38 poena, sedam asistencija, šest skokova i tri ukradne lopte. Imao je šut iz igre 14 od 26. Pridružio mu se Kevin Love sa 21 poenom i 16 skokova, dok je Korver imao 18 koševa.

Kod poražene ekipe, koja sada gubi 3:0, Lowry je ubacio 27 poena, a Anunoby 18. Podsjetimo se da se naredna i potencijalno posljednja utakmica u seriji igra za dva dana također u Clevelandu.

U drugom meču večeri sa 3:0 u seriji poveli su i Boston Celticsi protiv Philadelphia 76ersa. Oni su tek nakon produžetka slavili sa 101:98. Do trijumfa ih je vodio Tatum sa 24 koša, dok je Rozier ubacio 18. Kod domaćih bolji od ostalih bio je Embiid sa 22 poena i 19 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi