Cleveland pomeo Toronto, tračak nade za Philadelphiju

Cavsi u finalu Istoka

Cleveland pomeo Toronto, tračak nade za Philadelphiju

U noći sa ponedjeljka na utorak odigrane su dvije utakmice NBA Playoffa, a dobili smo i prvog učesnika konferencijskog finala - Cleveland Cavalierse.

Cavsi su na svom parketu razbili ekipu Toronto Raptorsa rezultatom 128:93 i tako na dominantan način, sa 4:0 u seriji, najavili svoje učešće u još jednom finalu Istočne konferencije.

Cleveland je vodio od samog početka meča, a krajem prve četvrtine prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (29:19). Na prvu pauzu se odlazi pri vodstvu domaćeg tima rezultatom 30:26, da bi u drugoj dionici Cavsi dodatno poboljšali svoju igru i na poluvrijeme otišli sa +16. Bilo je 63:47.

Kako je vrijeme odmicalo, tako je prednost Clevelanda rasla. Na kraju treće četvrtine, rezultat je bio 100:72 i tada su već uveliko bile otklonjene dileme oko pobjednika. Do kraja su domaći u potpunosti razbili svog rivala i utakmicu završili sa maksimalnih 35 poena razlike, čime su na brutalan način okončali Torontovu sezonu.

Još jednom je najbolji igrač utakmice bio LeBron James, koji je meč završio sa 29 poena, 11 asistencija i osam skokova. Kevin Love je postigao 23, a Jonas Valančiunas 18 poena. DeRozan je postigao 13, a Lowry svega pet poena ali uz deset asistencija.

U drugom susretu večeri, Philadelphia je usvom Wells Fargo Centru bila bolja od Bostona rezultatom 103:92 i time smanjila rezultat u seriji na 3:1.

Prvo poluvrijeme je proteklo u neizvjesnom nadmetanju i završeno je rezultatom 47:43 za 76erse, koji su u trećoj dionici stigli do dvocifrene prednosti. Pred posljednju četvrtinu su domaći imali 11 poena prednosti (76:65), koju su uspjeli sačuvati i do kraja utakmice.

Prvo ime susreta bio je Šarić sa 25 poena i osam skokova, McConnell je imao 19 poena dok je goste predvodio Tatum sa 20 postignutih poena.

Serija se ponovo seli u Boston, a četvrti meč je na rasporedu za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi