Boston zamalo prokockao pobjedu, Brown trojkom "slomio" Nuggetse

Fantastičan meč u Pepsi Centru

Boston zamalo prokockao pobjedu, Brown trojkom "slomio" Nuggetse

Boston Celticsi su teškom mukom došli do trijumfa na gostovanju kod Denver Nuggetsa. Irving i društvo su nakon dramatične završnice, ipak, uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 111:110.

Kada je Boston polovinom druge dionice stigao do +20 činilo se da će gosti slaviti sigurnu i ubjedljivu pobjedu. Ipak, uporni Nuggetsi su uspjeli namučiti svoje večerašnje rivale.

Nuggetsi do odlaska na odmor smanjuju deficit na 11 poena (56:45), a u trećoj dionici uspijevaju potpuno istopiti prednost Bostona, da bi nakon sedam minuta igre u ovom dijelu uspjeli doći i do minimalne prednosti.

Do kraja treće četvrtine se gledala rezultatska klackalica, da bi početkom zadnje dionice Nuggetsi stigli do +6. Ipak, Irving preuzima odgovornost, Rozier pogađa važnu trojku, pa Celticsi uspijevaju vratiti prednost.

Držali su gosti koliku-toliku prednost sve do 43 sekunde prije kraja, a onda Murray donosi Nuggetsima novo izjednačenje (108:108).

Ipak, Jaylen Brown 35 sekundi prije kraja pogađa trojku koja je, ispostavit će se, bila dovoljna za pobjedu Celticsa.

Murray je u narednom napadu ponovo pogodio i smanjio zaostatk Nuggetsa na pola koša (111:110), Irving je promašio šut sedam sekundi prije kraja, ali je i Barton propustio priliku da sa zvukom sirene donese Denveru pobjedu, pa je Boston upisao trijumf.

Kyrie Irving je bio najefikasniji kod Bostona sa 27 poena, dok je 20 dodao rookie Jayson Tatum. Kada je u pitanju Denver sjajnu partiju je pružio Nikola Jokić koji je susret završio sa 24 poena i 11 skokova.

Kada je u pitanju utakmica koja je završena nešto ranije Miami Heat je nakon odličnog drugog poluvremena, na gostovanjum, savladao Dallas Maverickse rezultatom 95:88. Istina domaći su se u samom finišu uspjeli vratiti u susret, ali je bilo prekasno za preokret.

Miami je predvodio Hassan Whiteside koji je susret završio sa double-double učinkom (25 poena i 14 skokova), dok je u redovima Mavericska najefikasniji bio Harrison Barnes sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti