Odlično drugo poluvrijeme Nurkića, Denver ipak bolji od Blazersa
Nakon samo četiri poena u prvom poluvremenu Nurkić se "probudio" u nastavku. Ipak, Denver u finišu susreta stiže do pobjede na krilima sjajnog Murrayja.

Bh. centar upisao double-double učinak

Odlično drugo poluvrijeme Nurkića, Denver ipak bolji od Blazersa

Denver Nuggetsi su na svom parketu ugostili Portland Trail Blazerse i u finišu susreta stigli do pobjede rezultatom 104:101.

Denver je utakmicu otvorio serijom 8-0, ali je ubrzo istom mjerom uzvratio i Portland i izjednačio na 10:10.
Uslijedile su dvije nove serije Denvera i Portlanda od 7-0, a na kraju su Nuggetsi riješili prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 20:19.

U drugoj četvrtini su se dvije ekipe nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, da bi Blazersi nešto bolje ušli u završnicu poluvremena i na odmor otišli prednošću od 49:45.

Jusuf Nurkić je u prvom poluvremenu ubacio 4 poena, ali je odlično ušao u nastavak i u trećoj četvrtini ubacio 11 poena. Ipak, ni jedna ekipa nije uspijevala ostvariti značajniju prednost, pa se nastavila "rezultatska klackalica" iz prethodne dionice.

Portland je, međutim, uspio nešto duži period održavati prednost u četvrtoj dionici, ali Denver u zadnjim minutama stiže do pobjede. Prvo je danas fantastični Jamal Murray 33 sekunde prije kraja susreta izjednačio na 99:99, a zatim i pogodio dodatno slobodno bacanje za minimalnu prednost Nuggetsa.

Blazersi nisu uspjeli postići poene u narednom napadu, a Barton je sa linije za slobodna bacanja doveo Denver u prednost od 102:99. Uzvratio je Portland preko Nurkića koji je zakucao za 102:101, nakon što Lillard nije uspio pronaći poziciju za šut za tri poena.

Ipak, nakon Nurkićevih poena je preostalo premalo vremena za Portland, a Barton je sa linije za slobodna bacanja potvrdio pobjedu Nuggetsa.

Pobjedničku ekipu je predvodio sjajnu Jamal Murray sa 38 ubačenih poena, dok je Nikola Jokić upisao double-double sa 16 poena i 12 skokova.

I Jusuf Nurkić je upisao double-double sa 19 poena i 12 skokova, a bh. centar je dodao i dvije ukradene lopte, te tri blokade. Najefikasniji u ekipi Portlanda je bio Damian Lillard sa 25 poena.Kada su u pitanju susreti koji su počeli nešto ranije Dallas Mavericksi su na svom terenu razbili Washington Wizardse rezultatom 98:75, dok su New Orleans Pelicansi tek nakon dva produžetka savladali Chicago Bullse sa 132:128.

Ekipu Dallasa je do pobjede predvodio Harisson Barnes sa double-dobule učinkom od 20 poena i 10 skokov, dok je 17 poena dodao Dennis Smith Jr.

Pelicansi su uspjeli riješiti maratonski susret u svoju korist zahvaljujući bitnim poenima Moorea i Cousinsa u samom finišu drugog produžetka. Upravo je Cousins pružio fantastičnu partiju i upisao sjajan tripl-double učinak od 44 poena, 24 skoka i 10 asistencija.

Top Komentari

Ars1946
Juka je bio dobar CIJELU UTAKMICU... Učinak u prvim i nije mogao biti bolji, jer je izveden poslije 6min igre iako je bio najbolji igrač do tada...vratio se pri kraju 2/4 i nije dobijao lopte za šut...Čuvao je svo vrijeme Masona i totalno ga izdominirao..Jokića je čuvao Aminu i pored toga Jokić je imao jako lošu večer , šut 5-17 odnosno manje od 30%, popio je i dvije blokade od Juke, što očigledno ovaj poltron od novinara nije htio napisati, valjda da ne izađe iz hatara Jokari....Juka je imao 19pt, 12 rb , 3bl i to samo za 26min što jasno govori ko je bio uspješniji. Pobjedu denveru je donio Dame sa promašenim 1/1 FT, zatim pravljenjem faula i košem maraya uz dodatno bacanje, kao i izgubljenom loptom na 9sec prije kraja iako je imao Juku samog pored koša pri rezultatu 99:100... Mislim da je Juka na izlaznim vratima Portlanda, jer mu Portland NEMOŽE ISPLATITI MAX UGOVOR zbog promašaja u Salary sa Leonardom, ET i Harklesom, te da pokušava da ostvari trade sa Deandre Jordanom ... Otuda i ovako ograničena minutaža od 27min za igrača koji je daleko najbolji defanzivni i treći ofanzivni igrač tima, tako da se pokušava i nešto lošija igra Juke prikazati kao LIMITIRANOST, sjedenjem na klupi već dva puta u zadnjoj četvrtini vjerovatno sve u cilju da mu se pokuša oboriti vrijednost za novi ugovor...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije