Braća Ball sele u Evropu: LiAngelo i LaMelo potpisali ugovore sa litvanskom ekipom

LaVar poslao sinove u Litvaniju na "kaljenje"

Braća Ball sele u Evropu: LiAngelo i LaMelo potpisali ugovore sa litvanskom ekipom

Nekadašnje zvijezde Chino Hills srednje škole i braća košarkaša Los Angeles Lakersa Lonza Balla, LaMelo i LiAngelo će se okušati u Evropi.

Naime, njih dvojica su upravo stavila poptis na ugovore sa litvanskih Prienu Vytautasom.

Njihov otac, sada već planetarno poznati LaVar Ball ih je odlučio ispisati iz tradicionalnih košarkaških programa u SAD-u, zbog njemu logičnih razloga.

Mlađem LaMelu je trener u srednjoj školi ukinuo neke slobode koje je u prošlosti imao na terenu, pa je LaVar odlučio da njegov najmlađi sin neće nastaviti srednjoškolsko obrazovanje i igranje košarke.

Kada je u pitanju "srednji" brat LiAngelo, on je nedavno uhapšen u Kini, sajedno sa svojim saigračima sa koledža UCLA, zbog krađe u prodavnici Louis Vuittona. Nakon što je deportovan nazad u SAD LiAngelo se našao na meti sankcija svoj koledža. Njegovom ocu se to nije svidjelo, pa ga je odlučio ispisati sa istog.

Nakon toga je LaVar unajmio menadžera za svoje sinove, a oni su sada dobili jednogodišnje angažmane u Vytautasu, litvanskom prvoligašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi