Bradić: Nema novca, dobijamo usmena obećanja koja se najčešće ne ispune

Da li će se Bosna Royal vratiti u društvo najboljih?

Bradić: Nema novca, dobijamo usmena obećanja koja se najčešće ne ispune

E. Čaušević

KK Bosna Royal prošle sezone uspjela je izboriti povratak u najjači rang bh. košarke gdje je takvom klubu realno i mjesto, ali je sada upitno da li ćemo Bosnu gledati u društvu najboljih.

Finansijska situacija u Bosni Royal već nekoliko godina nije bajna, a dodatni udarac ovom klubu zadala je i situacija oko koronavirusa. Sarajevski tim je sada na raskrsnici jer je upitno da li će se uspjeti skupiti sredstva za sezonu u najjačem rangu bh. košarke ili će mjesto ustupiti nekom drugom klubu.

Prvi čovjek ovog kluba Almir Bradić za SportSport.ba je otkrio kako stvari trenutno stoje što se tiče kluba, te da je jasno da novca nema i da im usmena obećanja u ovakvom trenutku ništa ne znače.

"Korona je uradila ono što je uradila i najgore je čini mi se u realnom sektoru i privredi koja je bila na koljenima, a sada je izvrnuta na leđa. To se odražava i na budžetske organizacije, a samim time i sportske kolektive, te naš klub. Ne znamo realno ni kakva liga će biti ni hoće li je biti jer se Košarkaški savez BiH uopšte ne oglašava", rekao je Bradić i dodao.

"Ne znamo šta će biti s ligom, koliko će klubova igrati i da li će se to uopšte igrati. Bilo je govora da će se prošle sedmice nešto riješiti, a evo već je ponedjeljak i mi ne znamo i dalje ništa. Što se novca tiče nemam zaista ideju, dešava se isto ono kao i prethodnih godina. Nema novca, usmena obećanja su usmena obećanja koja se ispune ili ne ispune. Najćešće se ne ispune. I onda bude ovako patnja kao prethodnih godina. Ispadanja iz lige, povratka i tako u krug. Vratili smo se u najjači rang jer su momci fantastično igrati i bili dominantni. I onda korona anulira naša potraživanja, ".

Bradić je otkrio da su dobili određenu pomoć od Ministarstva kulture i sporta KS, ali da to nije dovoljno da se jedan klub ozbiljno pozabavi sezonom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Bili smo prije tri mjeseca na sastanku s novim ministrom kulture i sporta KS, Kenanom Alikadićem, i razgovarali smo otvoreno o svemu. Novi ministar je izrazio podršku u našim ciljevima i ovih dana ispunili smo rigorozna uslove Javnog poziva , te dobili i Ugovor o korištenju sredstava. Radovali smo se takvom ugovoru jer je to napokon neki ugovorni odnos, a ne samo usmeni dogovor. Dobit ćemo 30.000 KM, ali to nije ni deset posto od potreba ozbiljnog prvoligaša ako ćemo se ozbiljno baviti košarkom", kaže Bradić i na kraju dodaje.

"Mi ćemo probati ići prema opštinama i Gradu Sarajevu. Danas smo poslali 70-tak mailova na adrese privrednih subjekata i marketing ponudu koju smo značajno korigovali s obzirom na koronu i ovo rasturanje privrede i vidjet ćemo da li će se neko odazvati. Još se apsolotno ništa ne zna oko nove sezone i sve ekipe su nekako na čekanju. Ekipe sklapaju rostere, a mi se ne smijemo usuditi na takav korak".

Promo

Top Komentari

Ante G.
Mi da radimo, placamo porez, otima nam se gdje se stigne, i vama te pare da se daju? Da igrate lopte?
1 2
user1597189303
Prosto je nevjerovatno do čega je doveden jedan klub kao što je KK Bosna.To je pokazatelj u kakvome društvu živimo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi