Preminuo Zdravko Čečur, legendarni košarkaš Bosne
Foto: etrebinje.com

Odlazak legende

Preminuo Zdravko Čečur, legendarni košarkaš Bosne

E. Dindić

Legendarni košarkaš KK Bosna Zdravko Čečur, preminuo je danas u Trebinju u 71. godini života. 

Ovaj sjajni košarkaš iz sigurno neponovljive generacije Bosne, posljednjih godina vodio je tešku utakmicu za život koju na kraju nije dobio.

U Sarajevu je proživio sigurno najslavnije trenutke karijere, gdje je tih godina jednostavno bio nezaustavljiv za protivničke odbrane. 

Posebno će se pamtiti njegovo veliko prijateljstvo sa Mirzom Delibašićem u doba kada je sarajevski klub bio strah i trepet na ovim prostorima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Također vrijedi istaći da je 2009. godine bio u grupi koja je dobila Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva za doprinos rezultatima u košarkaškom sportu u okviru Univerzitetskog sportskog društva Bosna.

Sahrana će se obaviti u ponedjeljak 13.aprila 2020. godine u 10 sati u u Vrpolju, na Ljubomiru kod Trebinja.

Top Komentari

zakeroni
Posljednji pozdrav nasem bratu Čeći od raje iz Mostara. Legendo nek ti je vjecna slava i hvala
5 0
ratip irats
Nazalost, nije osvojio nijednu titulu. Poslije Bosninog poraza u majstorici od Jugoplastike u sezoni 76/77 napustio je KK Bosna. Tek iduce sezone, Bosna je osvojila svoju prvu titulu prvaka. Ostace u sjecanju njegova legendarna "druzenja" sa Dariom Dzamonjom. Laka Ti zemlja majstore.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi