Brandon Ingram ostaje u Pelicansima za vrtoglavih 158 miliona dolara
Ingram je za 5-godišnji ugovor dobio više od 150 miliona dolara (Foto: EPA)

New Orleans skupo platio svog krilnog košarkaša

Brandon Ingram ostaje u Pelicansima za vrtoglavih 158 miliona dolara

Sjajno krilo New Orleans Pelicansa Brandon Ingram i u idućih pet sezona nosit će dres ovog tima. 

Mladi košarkaš će svoju vjernost klubu iz Louisiane skupo naplatiti.

Naime, Pelicansi će Ingramu za idućih pet sezona isplatiti vrtoglavih 158 miliona dolara. Dvadesettrogodišnje krilo je u protekloj sezoni eksplodirao s 23,8 poena i 6,1 skokom po utakmici koji su mu donijeli i laskavu titulu košaarkaša koji je najviše napredovao. Očigledno je ta titula donijela Ingramu i ovaj fantastični ugovor. U NBA ligu stigao je sa Duke sveučilišta a draftiran je od strane Lakersa kao 2. pick 2016. godine. 

I u Los Angelesu je igrao dobro, no tradeovan je skupa s Lonzo Ballom i Joshom Hartom za Anthony Davisa s kojim su Lakersi ove godine otišli do NBA naslova. Od Pelicansa se u budućnosti očekuju velike stvari pošto imaju mladu i potentnu ekipu koju će s klupe voditi Stan Van Gundy. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi