Pelicansi spremni trejdovati zvijezdu, hoće li Džanan Musa biti dio ponude Netsa?
Foto - EPA

Holiday je želja Netsa

Pelicansi spremni trejdovati zvijezdu, hoće li Džanan Musa biti dio ponude Netsa?

M. Šljivak

New Orleans Pelicansi otvoreni su za ponude za trejd zvijezde tima Jruea Holidayja.

Iskusni 30-godišnji bek sa UCLA univerziteta ima ogroman ugovor u New Orleansu. Zaradit će 25 miliona dolara naredne sezone i milion više za sezonu 2021/2022.

Ipak, i pored takvog ugovora interesantan je mnogim NBA timovima. Jedan od njih su Brooklyn Netsi, koji bi rado vidjeli Holidayja u svojim redovima.

Prije nešto više od mjesec dana spominjala se opcija da Holiday dođe u Netse u trejdu kojim bi i bh. košarkaš Džanan Musa otišao u Pelicanse. Pored njega put New Orleansa bi još Spencer Dinwiddie, Jarrett Allen i zaštićeni pik prve runde na nekom od draftova.

Naravno, pokušat će Plicansi dobiti što više za svog igrača koji je izuzetno cijenjen u NBA ligi. Radi se o zaista sjajnom igraču na obje strane parketa koji bi dobro došao mnogim ekipama.

Holiday je prošle sezone ubacivao 19.1 poen po meču, a imao je i 6.7 asistencija, 4.8 skokova i 1.6 ukradenih lopti po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi