Branio sam sebe, "pljuvao" druge: KD objasnio zašto je pravio lažne Twitter naloge

Branio sam sebe, "pljuvao" druge: KD objasnio zašto je pravio lažne Twitter naloge

Javnost je svojevremeno bila šokirana kada se saznalo da je zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant pravio različite lažne Twitter naloge koje je koristio kako bi branio sam sebe u žustrim raspravama, ali i u negativnom kontekstu govorio o svojim nekadašnjim saigračima.

Dešavalo se to, uglavnom, u vrijeme kada je dres OKC-a zamijenio onime Golden State Warriorsa, a otkriven je u momentu kada je zaboravio zamijeniti svoj pravi nalog nekim od lažnih u želji da odgovori jednom Twitter korisniku.

To je učinio sa svog oficijelnog i tada je postalo jasno da je KD čitavo vrijeme koristio lažni nalog u Twitter raspravama. Uglavnom bi branio sam sebe i opravdavao odluku da napusti OKC tvrdnjama da trener i igrači Thundera jednostavno nisu dovoljno dobri.

Sada je došlo vrijeme da KD objasni zašto je uopšte pravio lažne naloge.

"Jednostavno, nisam bio spreman na toliku pažnju koliku sam dobio jer igram košarku. Želio sam da imamm mjesto na kojem mogu da razgovaram sa prijateljima, a da se niko ne ubacuje u te razgovore i izvlači ih iz kontektsa. Uživao sam... Bilo je super, nisam morao da brinem šta će 'Bleacher Report' ili 'Barstool' pisati zbog mojih objava, da li će pomiješati nešto što sam želio reći CJ McCollumu ili prijateljima kod kuće, razumijete? Samo sam želio živjeti normalan život u javosti", poručio je Kevin Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi