Kevin Durant obavio tajne pregovore i napušta Golden State Warriorse?
Jedan od najboljih igrača lige će, kako stvari stoje, napustiti redove aktuelnih NBA prvaka (Foto: EPA)

Slobodan igrač je od ljeta

Kevin Durant obavio tajne pregovore i napušta Golden State Warriorse?

M. Šljivak

Zvijezda Golden State Warriorsa Kevin Durant od ljeta postaje slobodan igrač.

Imaće 30-godišnji košarkaš mogućnost da pregovara sa ostalim ekipama, a kako stvari stoje on bi na kraju mogao postati novi član New York Knicksa.

Durant je u januaru navodno već obavio tajne pregovore sa čelnicima tima iz Velike jabuke i on je navodno izrazio spremnost da potpiše ugovor sa Knicksima.

To bi sasvim sigurno bila velika stvar za ovaj tim. Knicksi su godinama na začelju NBA lige, play off je u New Yorku samo san, ali sa Kevinom bi sve bilo drugačije.

Durant i ove sezone u NBA ligi igra fantastično. Na prosjeku je od preko 27 poena po utakmici, što mu je prosjek i u karijeri, gdje je pored Warriorsa igrao i za Seattle, odnosno Oklahomu.

Pored Duranta, tim iz New Yorka bi rado angažovao i Kyrieja Irvinga. I zvijezda Boston Celticsa je slobodan na ljeto i postoji mogućnost da Knicksi od najgore ekipe lige, postanu kandidat za naslov prvaka.

Također, sigurno je da će Knicksi imati i visok izbor na draftu. Nadaju se da će ih sreća pogledati kako bi prvim pikom izabrali čudesnog Ziona Williamsona, zvijezdu u najavi.

Sigurno bismo od naredne sezone mogli gledati neke nove Knickse. Ovaj tim ima veliki broj navijača i jedva bi dočekali Duranta u MSG-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi