Dallas pravi šampionski tim za narednu sezonu: Durant uz Dončića i Porzingisa?
Durant bi Dallas vratio u borbu za šampionski prsten

Mavsi žele da kompletiraju sjajni trio

Dallas pravi šampionski tim za narednu sezonu: Durant uz Dončića i Porzingisa?

Emir Dindić

Dallas Mavericksi su angažovanjem Kristapsa Porzingisa dali do znanja da uveliko razmišljaju o budućnosti.

Luka Dončić igra sjajnu sezonu, dok navijači tima iz Teksasa željno očekuju povratak Latvijca nakon povrede.

Mark Cuban, vlasnik Dallasa, ne želi da se zaustavi na samo ova dva košarkaša. Mavsi i dalje imaju dovoljno mjesta u salary capu da potpišu neku od velikih zvijezda, te bi time kompletirali moćan tim koji bi se sigurno upustio u borbu za šampionski prsten.

Prvo ime koje se dovodilo u vezu sa Mavsima bio je Nikola Vučević, koji na ljeto postaje slobodan košarkaš. Međutim, to je vrlo brzo demantovano.

Sada ciljaju drugo veliko ime, žele sjajnog Kevina Duranta. Prostora imaju, Dallasova želja postoji i ako dođe do ovog dogovora Mavsi će sklopiti zaista sjajan posao.

Durantula, kako je nadimak ovog sjajnog košarkaša, po svemu sudeći nije imun na ove pozive, jer ne želi da potpiše novi ugovor sa svojim sadašnjim timom.

I New York Knicksi su iskazali želju za angažovanjem Duranta, međutim Kevinu bi bilo mnogo interesantnije i zanimljivije igrati u triju sa Dončićem i Porzingisom.

Ostaje nam samo da vidimo da li će u narednom periodu biti nešto od ovog posla, ali jedno je sigurno - očekuje nas uzbudljivo ljeto u NBA ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije