Brejk Mavsa, Warriorsi poveli 2:0, prva pobjeda Raptorsa

NBA liga

Brejk Mavsa, Warriorsi poveli 2:0, prva pobjeda Raptorsa

Edmir Škorić

Toronto i Dallas stigli su do prvih pobjeda u četvrtfinalnim serijama doigravanja, dok je Golden State poveo s 2:0 protiv Houstona.

Toronto nije dozvolio i drugu pobjedu Indiane u Kanadi. Raptorsi su slavili sa 98:87 i tako izjednačili u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije.

Do pobjede je Kanađane vodio Jonas Valančiunas, koji je ubacio 23 poena uz 15 skokova. Kyle Lowry je dodao 18 poena uz devet asistencija. U gostujućem timu je Paul George bio najbolji sa 28 poena.

Košarkaši Dallasa iznenadili su Oklahomu, pa su u gostima slavili sa 85:84, te su na taj način stigli do 1:1 u četvrtfinalu Zapada.

U uzbudljivoj završnici Kevin Durant i Russell Westbrook nisu uspjeli da pogode šuteve i da donesu Oklahomi novu pobjedu.

Raymond Felton je bio najbolji igrač Dallasa sa double- double učinkom - 21 poen, 11 skokova. Double-double je kod domaćih imao Westbrook, koji je uz 19 poena dodao i 14 skokova. Kevin Durant je ubacio 21 poen uz devet skokova.

Aktuelni prvaci NBA lige, Golden State Warriorsi, još jednom su na svom parketu savladali Houston Rocketse, ovaj put bilo je 115:106. Thompson je vodio domaće do pobjede s 34 pona, Harden je na drugj strani ubacio 28 uz 11 asistencija.

Warriorsi vode 2:0 i sada se serija seli u Houston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi