Musi stiglo društvo iz ABA lige

Breogan ozvaničio

Musi stiglo društvo iz ABA lige

Haris Zilić

Ekipa Breogana ozvaničila je transfer u posljednjim danima 2021. godine.

Dres ovog španskog kluba u nastavku će nositi 27-godišnji Nikola Janković i tako će biti novi saigrač našeg Džanana Muse koji igra fenomenalno u teućoj sezoni ACB lige.

Janković dolazi iz redova Mege koji mu je bio posljednji klub, a prije toga nosio je dres Podgorice, tri sezone je bio i član Partizana,

Prije Partizana imao je kratku epizodu u Estudiantesu tako da mu španska liga neće biti nepoznanica.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Još je u karijeri igrao za Sakaryu, Pepinster, Union Olimpiju i Charleoi.

Igra na poziciji kirlnog centra, a u mlađim kategorijama je imao dosta uspjeha sa reprezentacijom Srbije. Na Eurobasketu U20 2014. godine osvojio je bronzu, godinu ranije na U19 Mundobasketu uzeo je srerbro, a ima i dvije medalje sa U18 Eurobasketa, tačnije srebro iz 2011. i bronzu iz 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi