Breogan slavio, dva poena Sulejmanovića
Za razliku od prethodnih utakmica Emir Sulejmanović je večeras imao nešto skromniji učinak u redovima španskog prvoligaša

ACB liga

Breogan slavio, dva poena Sulejmanovića

M. Šljivak

Košarkaši Breogana pobijedli su Obradorio 69:56 u susretu 6. kola ACB lige.

Odlično prvo poluvrijeme na kraju je donijelo drugi ovosezonski trijumf Breoganu, a rezultat na poluvremenu je bio skoro rukometn, 31:18.

Plus 13 iz prvog poluvremena domaći košarkaši su uspješno sačuvali. Gosti su uspjeli u nekoliko navrata da dođu do minus pet, ali snage za preokret nije bilo i na kraju je Breogan slavio.

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović je ubacio dva poena, a imao je i tri skoka za 13 minuta na parketu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Njegov tim su do pobjede vodili Redivo i Vidal sa po 12, te Cvetković sa 10 koševa. Na drugoj strani 14 je ubacio Nacho Llovet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi