Breogan slavio u gostima, utakmica za zaborav Emira Sulejmanovića
Bh. reprezentativac nije bio raspoložen u večerašnjem susretu

Važna pobjeda

Breogan slavio u gostima, utakmica za zaborav Emira Sulejmanovića

E. Dindić

U okviru 25. kola ACB lige svoj susret odigrali su Joventut i Breogan bh.reprezentativca Emira Sulejmanovića. U jednoj zanimljivoj utakmica gosti su upisali pobjedu rezultatom 88:81. 

Prvi period igrao se koš za koš pa nakon prvog perioda rezultat je glasio 20:19 u korist gostiju. Drugi period susreta mnogo bolja igra domaćeg sastava koji ovaj period dobija rezultatom 21:15 te na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 38:35.

Nastavak utakmice u potpunosti pripada Breoganu koji jednostavno ne dopušta Joventutu da im ugroze vodstvo te na kraju slave pobjedu rezultatom 88:81.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Alec Brown sa 20 odnosno Ray McCallum i Volodymyr Gerun sa po 14 poena. Domaći sastav predvodio je Nicola Laprovittola sa 25 odnosno Marko Todorović sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović za 17 minuta na parketu postigao je tek 1 poen  te  dodao sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi