Rusi američku zvijezdu osudili na devet godina zatvora
Foto - Pexells

Brittney Griner iza rešetaka

Rusi američku zvijezdu osudili na devet godina zatvora

M. Šljivak

Ruski sud osudio je danas zvijezdu američke ženske košarke Brittney Griner na devet godina zatvora zbog posjedovanja i krijumčarenja droge.

Ruska policija uhapsila je sredinom februara na aerodromu u Moskvi reprezentativku Sjedinjenih Američkih Država. U koferu je imala ulje kanabisa i zadržana je u policiji.

Potom je prebačena u zatvor gdje se nalazi već šest mjeseci. Danas se našla pred sudom i izrečena joj je kazna od devet godina zatvora.

Naravno, mnogi smatraju da je ovdje zapravo riječ o političkoj osveti rusa za sve sankcije koje su im uvedene od strane zapadnih zemalja među kojima je su naravno i Sjedinjene Američke Države.

U sve je uključen i sam politički vrh. Pregovaralo se potencijalnoj zamjeni zatvorenika i vidjet ćemo hoće li nesretnoj Brittney to na kraju biti spas.

Mnogi također vjeruju da je do hapšenja zapravo došlo jer je Brittney lezbejka, a u Rusiji je vlast u ozbiljnoj borbi protiv LGBT populacije.

Oglasi

Supruga američke košarkašice Cherelle oglasila se i ističe kako ima veoma malo informacija o svemu i da jedva čeka da Brittney ponovo zagrli.

"Moje srce, naša srca, svakodnenvo preskaču kako dani prolaze. Ne postoje riječi kojima se može opisati ovaj bol. Povrijeđena sam, povrijeđeno smo. Jedva čekamo dan kada ćemo ponovo uživati u našoj ljubavi", istakla je Cherelle.

Ova 31-godišnjakinja već osam sezona nastupa za ruski UMMC Ekaterinburg, uz uporedno igranje WNBA lige za Phoenix Mercury.

206 centimetara visoka Amerikanka je velika WNBA zvijezda. Sedam puta je igrala na All Star meču i ima jednu titulu prvaka najjače lige svijeta. Smatra se jednom od najboljih košarkašica svijeta.

Top Komentari

Pa zar je ulje kanabisa droga, inace podrzavam Rusiji koja je protiv LGBT pokreta. LGBT ce biti najveca buduca propast svijeta, Sodoma i Gomora je najveca opomena da ce stici kazna na naplatu za ovaj LGBT pokret.
6 2
Ratnik
Ako je ovo o godina kazna onda za svakog rusa sto se povezuje sa ratom, treba dobiti smrtnu kaznu ali 50 godina polako mucenje dok ne umre
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi