Brooklyn i Džanan Musa produžili saradnju

Novi ugovor

Brooklyn i Džanan Musa produžili saradnju

E. Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa produžio je ugovor s Brooklyn Netsima.

Brooklyn je danas potvrdio produženje ugovora sa Musom i Jarrettom Allenom, čime je ovaj tim iskoristio opciju produženja saradnje za još jednu godinu, pa je naš košarkaš za ovaj NBA tim sada vezan do kraja sezone 2020/2021. To znači da će tek 2022. godine Musa biti slobodan igrač.

Musa je tokom rookie sezone 2018/19 odigroa devet utakmica u NBA ligi i bio je na prosjeku od 2.1 poena u 4.4 minute po meču. Za Brooklynovu produžnicu u NBA G ligi, Long Island Netse, Musa je odigrao 36 utakmica i na prosjeku je od 19,5 poena, 6,3 skokova i 3,8 asistencija, a u prosjeku je na parket provodio 31,6 minuta po meču.

U predsezonije igrao za obje momčadi - dva puta za Brooklyn Netse i pet puta za Long Island Netse.

Podsjećamo, Brooklyn ga je izabrao kao 29. pik na NBA Draftu 2018. godine.

Top Komentari

Bosnian King1
Sad ga s****se
1 0
Gazija_Bosanski
čestitam musa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi