Netsi ponovo jači od LeBrona i društva, Džanan Musa ubacio sedam poena

Dobar nastup bh. košarkaša

Netsi ponovo jači od LeBrona i društva, Džanan Musa ubacio sedam poena

M. Šljivak

Brooklyn Netsi ponovo su pobijedili Los Angeles Lakerse u predsezonskoj utakmici.

Nakon trijumfa od 114:111 prije nekoliko dana, Netsi su danas savladali Lakerse u Shenzhenu rezultatom 91:77.

Loše je krenulo po LeBrona Jamesa i društvo. Gotovo četiri minute su bili bez poena, a u tom periodu Netsi su napravili 7-0.

Međutim, Lakersi uzvraćaju serijom 11-0 i preuzimaju vodstvo koje nisu dugo zadržali, pa je tim iz Brooklyna nakon prve dionice imao poen prednosti, 20:19.

Drugi period donosi ponovo zanimljivu košarku. Lakersi su imali prvu značajniju prednost od plus pet, ali su Netsi odigrali zaista odličnu završnicu prvog poluvremena i na odmor su otišli sa 11 poena prednosti, 47:36.

U nastavku meča Brooklyn je imao konstantno vodstvo. Razlika je išla i do plus 17, mada su Lakersi u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili, pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa samo plus devet u korist Netsa, 70:61.

Ipak, to je bilo sve od ekipe iz Los Anglesa. Netsi su do kraja mirno završili posao u ovom meču i došli su do nove pobjede nad Lakersima.

Džanan Musa je i danas odigrao jako dobar meč. Šut ga nije najbolje slušao, ali je bh. košarkaš ubacio sedam poena uz dva skoka i tri pogođena šuta iz sedam pokušaja.

Netse je do trijumfa vodio Caris LeVert sa 22 koša, dok je na drugoj strani kod Lakersa Avery Bradley ubacio 14.

LeBron James je igrao 12 minuta i ubacio je šest poena, baš kao i Anthony Davis koji je povrijedio palac u ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti