Brooklyn poražen od Indiane, Džanan Musa ponovo dobio solidnu minutažu

Bez Irvinga to ne ide tako lako

Brooklyn poražen od Indiane, Džanan Musa ponovo dobio solidnu minutažu

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su poraženi na svom parketu protiv Indiane Pacersa sa 115:86.

Netsi su odigrali jednu od lošijih partija ove sezone, te su upisail svoj osmi poraz. Pacersi su od samog početka bili mnogo bolji, a utakmicu su nekako prelomili u drugoj dionici koju su dobili sa 41:17.

Brooklyn je u nastavku utakmice pokušao da dođe barem na jednocifrenu razliku, ali im to nije išlo baš najbolje. Indiana je čuvala svoju prednost, te je domaći tim na kraju zasluženo slavio sa 115:86.

Indiana sada ima osam pobjeda i šest poraza, dok su Brooklyn Netsi na učinku od osam poraza i šest pobjeda.

U ekipi Indiane sinoć se istakao Aaron Holiday koji je imao double-double učinak. On je meč završio sa 24 poena, 13 asistencija i šest skokova. Još se istakao i Domantas Sabonis sa 16 poena i 18 skokova.

Što se tiče Netsa vema dobar meč odigroa je Spencer Dinwiddie sa 28 poena, osam asistencija i pet skokova. Nešto više od 15 minuta na parketu je bio i mladi bh. košarkaš Džanan Musa.

Musa je uspio da ubaci tri poena, te doda još dva skoka i jednu asistenciju. Sigurno da su Netsi bili itekako oslabljeni u ovom meču jer nisu mogli računati na svog najboljeg igrača Kyriea Irvinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi