Ruka Džanana Muse nije bila dovoljno mirna u Chicagu, ali bilo je dosta dobrih stvari

Pet poena u pobjedi Netsa u Chicagu

Ruka Džanana Muse nije bila dovoljno mirna u Chicagu, ali bilo je dosta dobrih stvari

Edmir Škorić

Brooklyn Netsi su upisali petu pobjedu u 12. meču ove sezone, a Džanan Musa je ponovo bio u rotaciji.

Netsi su poslije tri uzastopna poraza napokon slavili i to u Chicagu protiv Bullsa sa 117:111. Gosti su imali 11 poena prednosti u prvoj četvrtini, pa onda imali 11 poena zaostatka u drugoj, ali do kraja su ipak pronašli put do pobjede.

Dinwiddie je ubacio 24 poen u pobjedi Netsa, dok je Harris dodao 22 uz osam asista. Dvocifreni broj poena ubacili su još Prince (13), Temple (12), Allen (11) i Pinson (10).

Bh. reprezentativac Džanan Musa je ubacio pet poena uz nešto slabiji procenat šuta nego prethodnih mečeva, ali je imao i sedam skokova te pet asistencija i po dvije ukradene i oduzete lopte. Ruka nije bila najmirnija, ali u suštini - nije to bilo nimalo loše izdanje našeg dragulja.

Musa je imao nekoliko otvorenih šuteva, no nije bio najprecizniji. Gađao je jedan od šest za tri, dva od devet ukupno iz igre. Najefikasniji akter meča bio je LaVine sa 36 poena, ali to nije bilo dovoljno Bullsima da ostvare pobjedu.

Carter je ubacio 18 uz 14 skokova, a Markkanen je također imao double-double učinak sa 16 poena i 10 skokova.

Top Komentari

BobPaisley
...za skoro pola sata u igri ovo je katastrofalna statistika...sinoc je imao najbolju priliku da se dokaze,ali daleko od toga da je ista pokazao...djeluje jako nesigurno i zbunjeno,pogotovo u odbrani...steta sto nije bolje iskoristio te minute,ko zna kada ce ponovo dobiti toliko prostora za igru,bio je treci po minutazi u ekipi sinoc...
4 5
ALLSTAR
Dobro je odigrao imao je finih poena i poteza
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi