Brooklyn savladao Sacramento i osigurao mjesto u doigravanju

Musi skromna minutaža

Brooklyn savladao Sacramento i osigurao mjesto u doigravanju

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su pobijedili Sacramento Kingse sa 119:106 i tako su osigurali mjesto u doigravanju.

Od samog početka meča gledali smo veoma izjednačenu košarku, a nakon prve dionice Kingsi su vodili sa 27:24. Ipak, Netsi su u drugoj četvrtini bilo mnogo bolji, te se na pauzu otišlo kod rezultata 63:54 za Brooklyn.

Ovaj tim u nastavku utakmice je uspio da sačuva svoju prednost iako su Kingsi u nekoliko navrata opasno zaprijetili. No, Netsi su bili odlučni da pobjedom osiguraju mjesto u doigravanju što im je ne kraju uspjelo, te su slavili sa 119:106.

Netse je do pobjede vodio Caris LeVert sa 22 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je Joe Harris dodao 21 pone. Bh. košarkaš Džanan Musa odigrao je tek nešto manje od dvije minute, te je upisao jedan poen i jedan skok.

U ekipi Sacramenta sinoć je raspoložen bio Bogdan Bogdanović koji je uspio da ubaci 27 poena, te je uz do upisao šest skokova i dvije asistencije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi