Fantastično NBA večer Džanana Muse, zamalo rekord!

Uvjerljiv poraz Netsa, ali sjajna partija Muse

Fantastično NBA večer Džanana Muse, zamalo rekord!

Košarkaši Brooklyn Netsa doživjeli su težak poraz u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu od Boston Celticsa koji su ih dobili sa 149:115.

Na ovom susretu sve je gotovo bilo rješeno nakon prvog poluvremena jer su Celticsi već tada imali 19 poena prednosti. Prednost je u nastavku samo rasla iz minute u minut da bi na kraju dostigla maksimalnih plus 34.

Iako je Boston ubacio čak 149 poena, na kraju se ni jedan pojedinac u toj ekipi nije posebno istakao a najefikasniji je bio Jaylen Brown sa 21 poenom, dok je Jayson Tatum dodao dva koša manje.

Kod Netsa Jeremiah Martin je upisao 20 koševa. Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je fantastičnu utakmicu i na najbolji mogući način iskoristio 17 minuta koliko je dobio na partkeu. Bio je treći najefikasniji igrač u svom timu jer je ubacio 13 koševa, odnosno jedan manje od vlastitog rekorda NBA karijere. Musa je iz igre šutirao 4 od 8 a uz 13 poena dodao je 1 skok te dvije asistencije.

Što se konkretno Netsa tiče, oni su nakon ovog poraza osgtali osmi na Istoku s omjerom 32-36, dok su Celticsi ostali treći sa 45 pobjeda i 23 poraza.

Već sutra Netsi igraju protiv Sacramento Kingsa i nadamo se da će Musa još jednom dobiti dobru minutažu te je iskoristiti.

Top Komentari

crni1000
Tek kad poradi na odbrani dobit ce vecu minutazu, ovako igra vise tek kad je mec rijesen!
7 0
Sanin_Mostar
Kad ugleda covjek fantasticnih pomislis 60 poena dao 13 poena,momak je dobar samo su vam naslovi debilni
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti