Brown u posljednjoj sekundi donio pobjedu Efesu

Polufinale doigravanja turskog prvenstva

Brown u posljednjoj sekundi donio pobjedu Efesu

D. Rakanović

Košarkaši Anadolu Efesa su na domaćem parketu savladali Bešiktaš sa 66:65 i smanjili na 1:2 u polufinalnoj seriji turskog prvenstva. 

Junak Efesa bio je Derrick Brown koji je postigao posljednjih pet poena, uključujući dvojku uz zvuk sirene.

Iako je Efes tokom utakmice dva puta imao dvocifrenu prednost, tokom prve i treće četvrtine (18:8, 47:37), u posljednje dvije minute su ušli sa zaostatkom od sedam poena (68:58). Međutim, Bešiktaš do kraja utakmice nije postigao niti jednog poena. Prvo je Cedi Osman trojkom smanjio zaostatak na četiri poena (65:61), a onda je na scenu stupio Derrick Brown koji je postigao trojku, a zatim i dvojku sa zvukm sirene za pobjedu svoje ekipe. 

Ipak, utakmica će se pamtiti po tome da je ekipa Anadolu Efesa u 18. minuti napustila parket nezadovoljna sudijskim odlukama. 

Brown je predvodio svoju ekipu sa 23 poena, Cedi Osman je postigao 11 poena, i imao devet skokova, dok su Bryant Dunston i Jayson Granger postigli po deset poena. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kod Bešiktaša su se istakli Vladimir Štimac i Michael Roll sa po 12 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi