Bryant: Kad sam čuo ovacije, znao sam da nešto nije u redu

Košarkaški velikan se oprostio od Bostona

Bryant: Kad sam čuo ovacije, znao sam da nešto nije u redu

Legendarni Kobe Bryant je prije nekoliko noći odigrao svoju posljednju utakmicu u TD Gardenu, dvorani koja tradicionalno inspiriše najveće košarkaše u NBA ligi.

Iako su Lakersi i Boston veliki rivali, Kobe Bryant je ovoga puta dočekan velikim ovacijama, a poštovanje je bilo uzajamno.

"Niti u jednoj dvorani nisam imao tako neprijateljski doček kao u ovoj, a sada sam čuo ovacije i odmah sam znao da nešto nije u redu. Ovo je bila moja posljednja utakmica u dvorani u kojoj sam uvijek obožavao igrati", rekao je Bryant, koji je u pobjedi nad Bostonom postigao 15 poena.

"Žao mi je što na oproštaju od TD Gardena nisam zabio više poena, ali u godinama sam kada je to sve teže. Žao mi je što više nikada neću zaigrati ovdje, ali sam u karijeri imao nekoliko blistavih trenutaka u Bostonu i vjerujem da su me dobro upamtili. Uh, kako sam obožavao igrati ovdje, gdje je svaki moj dodir s loptom pratila neopisiva buka", dodao je Kobe.

Podsjećamo, Bryant je prije dva mjeseca zvanično najavio kraj blistave karijere na kraju ove sezone, a u košarkašku mirovinu će otići kao treći najbolji strijelac NBA lige svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi