Bucksi na korak od NBA finala
Foto - EPA

Milwaukee došao do vodstva u seriji

Bucksi na korak od NBA finala

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi savladali su protekle noći na svom parketu ekipu Atlanta Hawksa rezultatom 123:112 i poveli su sa 3-2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Meč u kojem su oba tima zbog povreda bila lišena usluga glavnih zvijezda (Giannis Antetokounmpo - Trae Young) donio je mnogo bolju igru Bucksa koji su vodili od prve do zadnje minute i na kraju su stigli do pobjede i vodstva od 3-2 u seriji.

Već u prvoj dionici domaći su otišli na plus 20. Pokušali su Hawksi da se vrate no nakon 12 minuta igre ostali su na minus 14, 36:22.

Do kraja prvog poluvremena Bucksi su sigurnom igrom održavali prednosti. Gosti iz Atlante su međutim uspjeli da dođu na devet poena zaostatka na poluvremenu meča (65:56), te na minus šest početkom treće dionice, ali to je bilo sve od njih u ovom meču.

Bucksi su bez većih problema zadržali prednost do samog kraja i došli su do sigurne pobjede i došli su na korak od prolaska u NBA finale, gdje su već Phoenix Sunsi.

Brook Lopez je sa 33 poena i sedam skokova predvodio Buckse do trijumfa, Khriss Middleton je dodao 26 poena, 13 skokova i osam asistencija, a vrijedi svakako izdvojiti Jruea Holidayja sa 25 poena i 13 asistencija, te Bobbyja Portisa sa 22 poena.

Kod Atlante Bogdan Bogdanović je ubacio 28 poena, a John Collins i Danilo Gallinari po 19.

Šesti meč finala Istočne konferencije igra se u noći sa subote na nedjelju i Bucksima će to biti prva meč lopta za finale.

Top Komentari

Hele
Ovo uzima Atlanta 100%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi