Bucksi izborili produžetak nevjerovatnom trojkom, Celticsi na kraju slave
Foto: EPA

Boston poveo u seriji

Bucksi izborili produžetak nevjerovatnom trojkom, Celticsi na kraju slave

M. Šljivak

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su u svom TD Gardenu Milwaukee Buckse nakon produžetka rezultatom 113:107, te su poveli sa 1:0 u seriji.

Odličan meč su nam pružila ova dva tima, a na kraju je Boston uspio da dođe do vodstva u seriji protiv Bucksa.

Nakon izjednačenog uvoda u meč u kojem su se ekipe smjenjivale u vodstvu, Boston velikom serijom od 15:0 pravi 12 poena prednosti nakon prve dionice (29:17), ali ovu prednost nisu uspjeli dugo zadržati.

Uzvratili su Bucksi žestoko i na sredini igre u drugom periodu su oni imali 10 poena prednosti (33:43), a na odmor su gosti otišli sa tri razlike, 44:47.

Međutim, Celticsi ponovo preuzimaju rezultat na svoju stranu u trećem periodu. Uspjeli su u posljednju dionicu odnijeti četiri poena prednosti (70:66), a kada su sredinom četvrtog perioda otišli ponovo na dvocifrenu prednost (86:76), činilo se kako Milwaukee nema šta tražiti više u ovom meču.

Ipak, vratili su se i na nevjerovatan način su izborili produžetak. Khris Middleton je pogodio trojku sa zvukom sirene iz nemoguće pozicije za 99:99 i odlazak u dodatnih pet minuta.

U produžetku su Celticsi ipak bili bolji tim. Uspjeli su slomiti otpor Bucksa i na kraju su su domaći stigli do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Al Horford sa 24 poena i 12 skokova, Terry Rozier je dodao 23, Marcus Morris 21, Jaylen Brown 20, a Jayson Tatum 19 poena i 10 skokova.

Sa druge strane nevjerovatni Giannis Antetokounmpo je imao 35 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a fantastičnu noć je imao i Khris Middleton sa 31 poenom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi