Indiana savladala Charlotte, novi poraz Bostona

NBA liga

Indiana savladala Charlotte, novi poraz Bostona

Večeras su odigrane tri utakmice NBA lige u terminu od 19.00 sati, a jedinu dmaću pobjedu ostvarila je ekipa Philadelphije protiv Dallas Mavericksa. 

Domaća ekipa se bori za treću poziciju pred početak play offa, a može se reći da su nakon ove pobjede skoro pa i ostvarili taj cilj. Inače, konačan rezultat protiv slabašnog Dallasa bio je 109:97. U posljednjem kolu Philadelphija gostuje kod Atlante i pobjedom je sigurna na trećoj poziciji. Do trijumfa na današnjem susretu ju je vodio J.J. Redick sa 18 poena, dok je kod Dallasa Barnes ubacio 21, a Smith 20 poena.

Indiana je porazila u gostima Charlotte sa 123:117 i ostala je na petoj poziciji pred play off. To znači da će u prvom kolu igrati vjerovatno protiv Cleveland Cavaliersa. S druge strane, Charlotte je ostao dvije pozicije ispod play offa. Treba pomenuti i to da je novi poraz danas doživjela ekipa Boston Celticsa i to na domaćem parketu od Atlanta Hawksa rezultatom 112:106.

Atlantu je do pobjede vodio Prince sa 33 poena, dok je kod Bostona Tatum ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi