Bucksi iznenadili Cavalierse, Teletović odgledao meč s klupe

Iznenađujuća pobjeda

Bucksi iznenadili Cavalierse, Teletović odgledao meč s klupe

E. Čaušević

Košarkaši Milwaukee Bucksa ostvarili su iznenađujuću pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 118:101.

Bucksi su na domaćem parketu priredili iznenađenje za svoje navijače, te su upisali novu pobjedu u sezoni protiv aktuelni prvaka NBA lige. Meč su bolje otvorili igrači Clevelanda koji su prvu dionicu dobili sa 32:30, ali su domaći odgovorili sjajnom igrom u drugoj četvrtini (28:22).

Ista slika nastavila se i u trećoj četvrtini u kojoj su Bucksi dominirali, te su ostvarili prednost koju gosti na kraju nisu uspjeli stići. Milwaukee je na kraju slavio sa 17 poena razlike (118:101).

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Antetokounmpo koji je ubacio 34 poena. Na drugoj strani istakao se LeBron James sa 22 poena. 

Zanimljivo da bh. košarkaš Mirza Teletović nije igrao na ovom meču zbog tehničke odluke trenera Bucksa.

NBA liga:

Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 118:101

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi