Bucksi na krilima Greek Freaka do trijumfa nad Wizardsima

Grčki košarkaš brojao do 34

Bucksi na krilima Greek Freaka do trijumfa nad Wizardsima

Eldar Ganibegović

Milwaukee Bucksi su stigli do pobjede na gostovanju kod Washington Wizardsa rezultatom 110:103.

Imali smo priliku gledati dosta napetu i tijesnu borbu između dvije strane. Sami početak utakmice pripao je domaćem sastavu koji je nakon prve dionice imao osam poena prednosti. Međutim, tijekom druge dionice Bucksi su igrali sjajno, te tako do kraja poluvremena uspjeli doći do poravnanja.

Domaći Wizardsi su bolje otvorili nastavak utakmice, pa su poslije treće četvrtine imali tri poena prednosti. Ali, posljednjih 12 minuta je u potpunosti pripalo gostima koji su na kraju došli do zaslužene pobjede.

Giannis Antetokounmpo je igrao sjajno. Postigao je 34 poena, a tome je dodao 12 skokova i sedam aistencija. Eric Bledose je dodao 21 poen, kao i Khris Middleton koji je ubacio 20. Najbolji u redovima Wizardsa je bio John Wall sa 16 poena i 16 asistencija, dok je Bradley Beal brojao do 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi