Spursi pali protiv Phile, Houston snažniji od Orlanda

Heat do slavlja nad Pistonsima

Spursi pali protiv Phile, Houston snažniji od Orlanda

E. Ganibegović

Houston Rocketsi su bez većih problema upisali pobjedu protiv Orlando Magica rezultatom 98:116, dok je San Antonio poražen protiv Philadelphije sa 112:106.

Rakete su stigle du rutinske pobjede iako u njihovom sastavu večeras nije bio James Harden. Njihov glavni igrač je bio Gerald Green koji je sa klupe ubacio 27 poena. Također treba istaći Clinta Capelu sa 21 poenom i Chrisa Paula sa 13 asistencija, mada nije bio šuterski raspoložen. Aaron Gordon je na drugoj strani brojao do 16, a Mario Hezonja je sa klupe dodao 14 poena.

Philadelphia je predvođena Benom Simmonsom i Joelom Embiidom na domaćem parketu slavila portiv Spursa. Simmons je ubacio 26, a Embiid 21 poen i tome je dodao 11 skokova. LaMarcus Aldridge je bio najefikasniji u redovima Spursa sa 24 poena.

New York Knicksi nisu mogli protiv raspoloženih Washington Wizardsa koji su ih razbili sa 121:103. John Wall je ubacio 25 poena, a Bradley Beal 27. Michael Beasley je za Knickse sa klupe brojao do 20.

Brooklyn je za pola koša bio bolji od Minnesote, 98:97. Spencer Dinwiddie je za Netse ubacio 26 poena, dok je na drugoj strani Jimmy Butler imao 30 poena. Miami Heat je večeras bi bolji od Detroit Pistonsa rezultatom 111:104. Goran Dragić je sa 24 poena i 13 asistencija vodio Heat do pobjede. Tobias Harris je za Pistonse brojao do 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi