Harden opet ispisao povijest, no ovaj put u negativnom kontekstu
Fantastični Harden ove sezone rušio je rekorde no ovim se baš neće ponositi.

Grozna šuterska večer najboljeg strijeca NBA lige

Harden opet ispisao povijest, no ovaj put u negativnom kontekstu

James Harden, najpopularnija brada svjetskog sporta iza sebe ima fantastičnu sezonu u kojoj je porušio nekoliko rekorda i u kojoj je zadivio košarkaški svijet svojim sposobnostima zabijanja koševa.

Ipak, playoff je ipak nešto drugo u odnosu na regularnu sezonu. U noćašnjem teško izborenom trijumfu njegovih Rocketsa u Salt Lake Cityju gdje su Rocketsi savladali Utah Jazz rezultatom 104-101 Harden je postavio jedan negativni rekord.

Prvi strijelac lige je utakmicu otvorio sa 15 promašenih šuteva za redom što prije njega nikada nikome nije pošlo za rukom u povijesti NBA doigravanja. Meč je završio s katastrofalnim šutom 3/20 i sa 22 poena koje je velikom većinom pogađao s linije za slobodna bacanja (14/16).

Užasnu partiju svog suigrača anulirali su ostali košarkaši Rocketsa od kojih je, osim Hardena, njih još 5 postiglo 10 ili više poena, a Houston od polufinala Zapadne konferencije dijeli još samo jedna pobjeda.

Top Komentari

Zoilomas
Hahahahaha nijed drugi tim u ligi mu nebi dao da suta ovoliko puta i da bude tako los. Zao mi Roketsa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi