Sjajni Hawksi drugi finalisti Istoka!

Odlično izdanje

Sjajni Hawksi drugi finalisti Istoka!

A. Čaušević

Okončana je i druga polufinalna serija Istoka. Atlanta Hawksi su u sedmom meču pobijedili Philadelphia 76erse u gostima 96:103.

U Wells Fargo centru se igrala izjednačena košarka praktično tokom cijelog meča, a timovi su se često smijenjivali u vodstvu.

Hawksi su utamicu uspjeli prelomiti u posljednjim momentima kada su bili odlični u odbrani, a precizni s linije slobodnih bacanja preko Danila Gallinarija i Traea Younga za konačnih 96:103.

Young je na kraju bio i najbolji igrač pobjedničkog tima sa 21 poenom i 10 asistencija, dok je odličan pod košem bio i John Collins sa double-double učinkom od 14 poena i 16 skokova. Na nivou sa 27 poena je bio i Kevin Huerter.

Kod 76ersa sasvim očekivano kao najefikasniji meč je završio Joel Embiids sa 31 poenom i 11 skokova. Imao je podršku i Tobiasu Harrisu sa 24 poena i 14 skokova.

U finalu Istoka Hawksi će igrati protiv Milwaukee Bucksa, finalni par Zapadne konferencije su Phoenix Suns - LA Clippers.

Top Komentari

Harunvelez
Odavno nije bilo neizvjesnije. Ko je prije pocetka davao ikakve sanse Phoenixu i Atlanti da mogu do finala.
3 0
Blablsblblabl_s
Ova Philla mi nikako nije jasna,Hawksi ocajni u sutu iz igre a Philla toliko lopti poklonila bukvalno Atalanti,Sunsi i Clippersi odigrali odlicnu utakmicu punu preokreta i neizvjesnosti.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije